Λοιμώξεις στα παιδιά

Οστρακιά στα παιδιά

Οστρακιά (στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα) στα παιδιά 


Σταφυλόκοκκος στο δέρμα των παιδιών (μολυσματικό κηρίο)

Το μολυσματικό κηρίο είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος με υψηλή μεταδοτικότητα και επίπτωση που ξεπερνά τα 140.000.000 ετησίως σε παγκόσμια κλίμακα. Τα παιδιά είναι εκείνα που νοσούν συνηθέστερα...

Το παιδί μου έχει πυρετό,
ενώ μέχρι χθες έπαιρνε αντιβίωση

Οι λοιμώξεις στον παιδιατρικό πληθυσμό είναι πολύ συχνές, ιδιαιτέρως σε περιόδους που τα σχολεία είναι ανοιχτά, τα παιδικά πάρτυ πολλά και οι εκδρομές τακτές. Ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος και δυστυχώς η κυρίαρχη φιλοσοφία είναι κάτι από τα παρακάτω:

Τα όπλα μας για την αντιμετώπιση των ιώσεων

Πού καταφεύγω και τι αποφεύγω, όταν μια ιωσούλα μας χτυπά την πόρτα. Μαζί με τη σχολική χρονιά, συνήθως ξεκινούν και οι ιώσεις. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστά βήματα! 

Εξηγεί η παιδίατρος, Δέσποινα Ξιούφη

Οξεία Βρογχιολίτιδα στα παιδιά 

Η βρογχιολίτιδα αποτελεί μία από τις πιο κοινές ασθένειες της βρεφικής ηλικίας και είναι η κατεξοχήν αιτία νοσηλείας στα βρέφη. Τα υπεύθυνα παθογόνα είναι κυρίως ιοί με κυρίαρχο τον Ιό αναπνευστικού συγκυτίου (RSV) και τους ρινοϊούς (RV). Οι ηλικίες που προσβάλλονται συνήθως είναι τα βρέφη έως 12 μηνών με την επίπτωση της νόσου να φθάνει το 32% χωρίς να αποκλείεται η νόσηση και αργότερα μέχρι και την ηλικία των 2 ετών.