Η Ιατρός

Δέσποινα Δ. Ξιούφη MD, MSc, cPhD

Λίγα λόγια από μένα

Με χαρά σας καλωσορίζω στο διαδικτυακό χώρο του ιατρείου μου. Εδώ θα μπορείτε να γνωρίσετε αναλυτικά τις υπηρεσίες που παρέχονται στο χώρο μας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την καλή υγεία και ανάπτυξη βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Στόχος μας είναι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου ζωής, μιας και ο ρόλος του Παιδιάτρου δε σταματά στα εμβόλια και την αντιμετώπιση των διαφόρων παιδικών ασθενειών.

Κύριο μέλημα μου είναι να τηρώ απαρέγκλιτα τις βασικές αρχές της Ιατρικής Βασισμένης στην Τεκμηρίωση (Evidence Based Medicine). Ως εκ τούτου η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στηρίζεται πάντοτε στις Οδηγίες της Παιδιατρικής Αμερικανικής Εταιρείας (AAP), της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας (EPS) καθώς και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας (ΕΠΕ).

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αρναία Χαλκιδικής. Είμαι σύζυγος του Παναγιώτη Μαρκογιαννάκη και μητέρα μιας κόρης, της Μυρσίνης. Γονείς μου είναι ο Δημήτριος Ξιούφης και η Παναγιώτα Παπαευσταθίου.

Αποφοίτησα από το Ενιαίο Λύκειο Αρναίας το 2003 και ακολούθησε η εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με Πανελλήνιες εξετάσεις την ίδια χρονιά. 
Το 2009 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική. 
Το 2010 ολοκλήρωσα ένα τμήμα της ειδικότητας μου στην Dijon της Γαλλίας, στα Επείγοντα. 
Υπηρέτησα ως ιατρός υπαίθρου στο ΠΙ Πεζούλας Καρδίτσας, το 2010-2011.
Από το 2011 έως το 2013 βρισκόμουν στη  Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΘ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ" ως επιστημονικός συνεργάτης συμμετέχοντας στην συγγραφή του Θεραπευτικού Οδηγού στην Παιδιατρική Πράξη που εκδόθηκε από την Κλινική μας. 
Το 2013 ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα.
Παράλληλα είχε ξεκινήσει και η ειδικότητα μου στην Παιδιατρική, αρχικά στο ΓΝ Χαλκιδικής και τέλος στο ΓΝΙ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ", όπου και εργάστηκα έως το 2016.
Ακολούθησε η εκπαίδευση μου στο Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα & Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών των Ενηλίκων στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο την ίδια χρονιά. 
Από το 2016 διατηρώ το ιδιωτικό μου ιατρείο στην γενέτειρα μου, Αρναία Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα συνεχίζω τη συνεργασία μου με το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα & Τμήμα Συγγενών Καρδιοπαθειών των Ενηλίκων του ΩΚΚ, καθώς και με την Δ' Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΘ "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ". 
Το 2020 μετεκπαιδεύτηκα στην Βρεφική και Παιδική Διατροφή  (Boston University).